سوله و اجزای آن در اصطلاح عامیانه و لغوی به سازه ای با سقف شیب دار گفته می شود. این سازه بر اساس محاسبات خاص و حساسی ساخته می شود. از این سازه ها در مکان های مختلفی استفاده می شود و کاربرد های مختلفی دارد. از کاربرد های آن می توان به مرغداری ها، اشیانه های هواپیمایی، سالن های ورزشی، استادیوم ها و… اشاره کرد. دهانه ی سوله ها با توجه به کاربردی که دارا می باشد متفاوت است. به این منظور که هر چه مکان مورد نظری که سوله برای آن ساخته می شود بزرگ تر باشد دهانه ی گسترده تری را دارا است. در سازه ی سوله ابعاد تیر ها و ستون ها بسیار بزرگ می باشد به همین دلیل در پروفیل های ان می بایست از تیرورق استفاده کرد.

خصوصیات سوله ها

سوله سازی با سازه های دیگر متفاوت می باشد. چرا که از آن ها در کار های گسترده و صنعتی استفاده می شود. به این منظور که در سازه ی سوله دهانه ها از دیگر سازه ها بسیار گسترده تر می باشد و همچنین این سازه ها دارای شیب بوده و قاب های متفاوتی را دارا می باشد. برای ساختن سوله ها به دلیل بزرگ بودن ابعاد تیر ها و ستون ها نمی توان از پروفیل های موجود در بازار استفاده نمود و می بایست اقدام به ساخت آن ها کرد. به این پروفیل هایی که در صنعت سوله ساخته و تهیه می شود اصطلاحا تیرورق گفته می شود.

سوله و اجزای آن

سوله ها دارای اجزای مشخص و معینی می باشند که هر یک از  آن ها توسط مهندس طراح به صورت دقیقی محاسبه می گردد اجزای سوله ها به شرح زیر می باشد:

  1. قاب خمشی با تکیه گاه که این تکیه گاه می تواند ساده و یا گیردار باشد که شامل ستون ها، خرپا ها و رفتر ها می باشد.
  2. مهار های عرضی که بادبنده های سقف را شامل می شود.
  3. مهار های طولی که این مهار ها معمولا به دو صورت قوطی و یا لوله می باشند.
  4. میل مهار ها
  5. زد که نام دیگر آن پایه بوده و با ابعاد ۶ یا ۷ متر در بازار وجود دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست