سوله ساز : سوله ها سازه هایی فلزی و مقاوم هستند که از دوام بالایی برخوردار اند , این نوع سازه های فلزی به دلیل کیفیت و مقاومت زیادی که دارند تا سال های طولانی بدون اینکه تغییر شکل بدهند یا دچار مشکلات فنی و ظاهری شوند قابل استفاده هستند از این رو اکثر کارخانه های سنگین و بزرگ صنعتی از این نوع سازه ها در ساخت واحد صنعتی خود استفاده می کنند .

سوله ساز بنا به کاربری سوله ها آن ها را در ابعاد و متراژهای مختلفی طراحی و تولید می کنند و کارفرما هم می تواند بنا به نوع نیازی که دارد از فضای موجود در سوله حداکثر استفاده را ببرد , به دلیل استحکام این نوع سازه ها قابلیت نصب انواع ماشین آلات سنگین در آن ها وجود دارد یکی از مهم ترین دلایلی که کارفرمایان را مجاب به استفاده از این نوع سازه ها کرده همین ویژگی منحصربه فرد است .

اسکلت فلزی سوله ها طبق محاسبات و روش های خاصی توسط سوله ساز ساخته می شود , کیفیت و استحکام بالایی دارند و مناسب برای هر نوع محیط کاری اعم از مساعد و نامساعد .

اسکلت فلزی سوله ها از فلز فولاد است که همین هم مقاومت و دوام آن ها را موجب می شود و سبب می شود تا سالیان متمادی سوله کیفیت خود را از دست ندهد . امروزه این نوع سازه های فلزی به سازه هایی بااهمیت تبدیل شده اند و نقش معمی در صنعت ایفا می کنند به همین دلیل هم لازم است ساخت و طراحی آن ها به بهترین نحو ممکن و توسط مجهزترین و به روزترین تجهیزات و نرم افزارها صورت گیرد .

با وجود استحکام و کارایی سوله ها قیمت آن ها نسبت به سایر سازه های فلزی ارزان تر است و دلیل آن هم نوع روش ساخت و طراحی آن هاست که در محیط کارخانه و توسط متخصصین سوله ساز و مهندسین ماهر صورت می گیرد .

سوله ساز و طراحی سوله

گام اول و اساسی در ساخت سوله ها طراحی آن هاست , سوله ها پس از ثبت سفارش مشتری و طبق خواست و نظر آن ها طراحی می گردد . طراحان مجموعه با بهره گیری از نرم افزارهای طراحی سازه اقدام به طراحی سوله بر طبق کاربری و نوع سفارش می نمایند , عملیات طراحی با سرعت و دقت بالایی صورت می گیرد از این رو میزان دانش و مهارت تیم طراحی اهمیت زیادی دارد چرا که حتی کوچکترین بی دقتی در این امر ضرر و زیان های زیادی به بار می آورد .

متدهای جدید طراحی سوله به طراحان این امکان را می دهد که سوله را از نظر ظاهری و فنی به بهترین نحو ممکن بسازند و در کوتاهترین زمان به تیم اجرایی مجموعه تحویل دهند .

سوله ساز و کاربری سوله

همانطور که پیش تر هم گفته شد سوله ها را می توان در موارد متعددی به کار گرفت , برخی از کاربری های سوله را در ادامه همین مقاله شرح خواهیم داد .

  • سالن های کنفرانس و همایشات
  • سوله های تجاری و تفریحی
  • سوله های دامداری و گاوداری
  • سوله های صنعتی و انبارهای صنعتی
  • نمایشگاه ها
  • فروشگاه ها
  • پارکینگ ها و تعمیرگاه های ماشین
  • بیمارستان ها و مدارس
  • و ..

این سازه های پرطرفدار در انواع متفاوتی تولید و مورد استفاده قرار گرفته می شوند , نوع سوله بنا به کاربری و محل نصب آن تعیین می گردد .

سوله ساز و ساخت سوله

عملیات ساخت سوله توسط سوله ساز بعد از طراحی آغاز می گردد , مهم ترین متریال ساخت سوله ها فولاد است که میزان آن بستگی به نوع سازه دارد . فولاد مصرفی در ساخت سوله ها توسط جوش کاری و یا پیچ و مهره به هم متصل می شوند و طبق نقشه ی طراحی اسکلت فلزی سازه را می سازند , این مرحله از کار اهمیت زیادی دارد و میزان مقاومت و استحکام سازه را تعیین می کند .

دیگر مصالح و متریالی که سوله ساز در ساخت سوله به کار می برد از اهمیت زیادی برخوردار است , همه این متریال بایستی از بهترین و مرغوب ترین ها باشند تا سازه کیفیت مطلوبی داشته باشد . تجهیزات و ماشین آلات به روز و جدیدی در کارخانه به کار گرفته می شود , علاوه بر متریال این تجهیزات هم اهمیت دارد که از چه نوع و چه برندی باشند .

میزان کیفیت سازه ها در گرو همین موارد است , شاید سوله سازی در ابتدا امری راحت به نظر برسد اما عدم توجه به همین نکات کوچک نه تنها کیفیت و استحکام سازه را زیر سوال می برد بلکه بودجه ی زیادی را هم به هدر می برد .

سوله سازی

تمامی این عملیات از طراحی تا ساخت سوله همگی در کارخانه و توسط متخصصین سوله ساز صورت می پذیرد , پس ساخت سوله و اسکلت فلزی آن برای رنگ آمیزی و تمیز کاری آماده می شوند . سطح سازه ها کاملا تمیز شده و برای رنگ آمیزی به کارگاه برده می شوند رنگ آمیزی سازه به دلیل اینکه از زنگ زدگی و خوردگی اسکلت جلوگیری می کند اهمیت دارد .

نوع و کیفیت رنگ نیز در این مورد بی تاثیر نیست و پس از ان هم فونداسیون سازی سوله آغاز می شود , نوع فونداسیون به محل نصب سازه بستگی دارد و توسط متخصصین صورت می گیرد تا از عدم تقارن اجزای سوله جلوگیری شود .

بازرسین کنترل کیفیت در تمام مدت و در هر مرحله کیفیت سازه ها را مورد بررسی قرار می دهند و از عدم عیب و ایراد آن اطمینان حاصل می کنند , در صورت وجود هر گونه ایراد در هر مرحله تا رفع کامل آن امکان ادامه ی روند ساخت وجود ندارد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست